vrijdag 8 februari 2019

thema ziek zijn

 


 
 


 









We leerden een liedje over rode vlekjes op ons been, arm, wang,...


We maakten handschoenen met verschillende materialen in. Hier moesten we aan voelen. Daarna deden we een spelletje waarbij we moesten raden welke handschoen we vast hadden. 






 Ohnee en dinsdag stond plots onze jules vol rode vlekjes. Gelukkig had de juf een dokterstas bij zodat we hem konden verzorgen. We keken wat er allemaal in die dokterstas zat. 




















We stempelden rode vlekjes bij Jules. Dit deden we met een wattenstaafje. 











In onze doktershoek konden we dokter spelen. Wat was het geweldig om te zien hoe sommige de rol van dokter zo serieus namen! 

 







We oefenden onze pincetgreep door met pincetjes "pilletjes" vast te nemen en deze in de juiste kleur van potje te doen. 





Daarna speelden we ook nog tijdens het vrij spel met de pincetten. We oefende hierbij de 1-1 relatie maar ook het sorteren per kleur. 






Op woensdag kwam er een echte verpleegster naar onze klas. Dit was de mama van Nathan. Ze leerde ons veel bij. Zo konden we ook onze bloeddruk meten met een echte bloeddrukmeter. Ze verzorgde ook onze lieve Jules! Gelukkig mag Jules dit weekend met Nathan mee naar huis want hij was wel al een beetje beter maar nog niet helemaal. Verpleegster Vicky kan hem dus goed verzorgen ;) 











We ordenen spuitjes van klein naar groot. 


Daarna spoten we vrij met de spuitjes en water. 





Vrijdag telden we met "pilletjes". We trokken een kaartje en moesten evenveel pilletjes nemen. Het tellen tot 3 lukt toch al heel goed! 



We maakten ook nog een werkje waarbij we evenveel pilletjes in het potje moesten stempelen met onze vinger. 












Ook hebben we geknipt. Er stonden op een strookje allemaal pilletjes, hier moesten we tussen knippen. Dat was niet zo gemakkelijk maar toch is het goed gelukt. Daarna plakten we de pilletjes in het juiste potje door de pilletjes te sorteren volgens kleur. 







We speelden ook een spel waarbij we met de dobbelsteen moesten gooien en evenveel vlekjes aan Jules moesten geven. Wie had de meeste vlekjes. 







We eindigde de week met nog iets moeilijk. Elke kleuter kreeg een prentje met daarop een lichaamsdeel met een pleister erop. De juf had een rooster mee. Aan de linkerkant stond het soort pleister en vanboven het lichaamsdeel. We moesten dus goed opletten waar we ons prentje moesten plakken. Het lukte al heel erg goed!!!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten