zaterdag 12 januari 2019

Thema lichaam



Maandag kregen we 3 nieuwe vriendjes in onze klas! Welkom Thorben, Aimée en Lowie

Dinsdag zijn we gestart met ons nieuw thema: lichaam. We begonnen met het waarnemen van lichaamsdelen aan de hand van kaartjes. Elke kleuter mocht een kaartje nemen en dit lichaamsdeel benoemen en aanwijzen. 

 





 

 

 




 

 




 



Jules was in stukjes geknipt en moesten we terug plakken zodat alles op de juiste plaats zit. 

 



 

 Woensdag leerden we een nieuw lied over het thema. Het ging over kriebelen waardoor we telkens een vriendje mochten kriebelen





Donderdag werkten we vooral rond de omtrek van een lichaam. We maakten een groepwerk waarbij we ook weer lichaamdelen moesten benoemen. 




 




We maakten een mannetje door een buikje rond te tekenen en handjes te stempelen. Volgende week gaan we onze voeten erbij stempelen. 

 

Vrijdag leerden we over het gezicht. Elk kind heeft een ander gezicht. Dat konden we zien in de spiegel. We keken naar onze ogen en haren enzovoort. 








Elke kleuter kreeg een stukje gezicht van een kindje. Herken jij het kindje op de foto? Waar is de andere kant van de foto? 














Nadat we onze gezichten goed geobserveerd hadden zijn we aan de slag gegaan. We schilderden ieder ons gezicht door goed te letten op de kleuren van onze ogen, haren enzovoort. 







We speelden een lottospel met lichaamsdelen 


























Geen opmerkingen:

Een reactie posten