zondag 16 december 2018

Thema kerstmis




Krullenbol: Takkenboom


 Waarneming kerstboom. Helaas is dit de enige foto. We waren zo hard bezig met alle takken te sorteren en de juiste kleurtjes te zoeken om onze boom te maken dat de juf helemaal vergeten is foto's te maken. Mijn excuses!


Nadat onze boom in elkaar stond gingen we de volgende dag aan de slag met de lampjes. Een hele lange slinger. Daarvoor moesten we toch wel wat samenwerken. 





Na de lampjes gingen we aan de slag met de slingers. Op donderdag nam juf Tessa heel erg veel slingers mee. Korte, lange, verschillende kleuren en motiefjes. We deden een waarneming hierover en gingen dan aan de slag door te meten. Alle slingers werden van lang naar kort gelegd. 




 natuurlijk versierden we ook onze eigen kerstboom met de slingers 

 in de poppenkamer was er ook een kerstboom die we zelf mogen versieren tijdens ons spel. 


Daarna deden we een werkje waarbij we echte slingers van lang naar kort moeten leggen op een blad. De juf niet deze daarna vast! 




Vrijdag stond er een grote doos in onze kring. Er zaten heel erg veel ballen in. Maar ook versiering die je allemaal in de boom kan hangen. We sorteerden deze eerst. Grote ballen, kleine ballen, gekleurde ballen en zelfs glitterballen. Maar ook sterren, hartjes en laarsjes. 







Na het sorteren kozen we samen welke ballen we in onze boom gingen hangen. We hebben er een boom vol kleur van gemaakt. En wat vonden ze het allemaal fijn om de boom zo te versieren! Dus mama's en papa's volgend jaar mag jullie kindje wel meehelpen he?! :)












Na het versieren deden we een werkje rond grote en kleine kerstballen. Deze moesten we andere kleuren geven. 





We deden ook een spelletje waarbij we met de dobbelsteen moesten gooien en evenveel ballen in de kerstboom moesten hangen. Wie als eerste zijn hele kerstboom vol heeft was gewonnen. 




Natuurlijk deden we ook nog veel meer in onze klas maar dit heeft allemaal met onze verrassingen voor kerstmis te maken dus hiervan kunnen we geen foto's laten zien. We speelden ook nog in de verschillende hoeken. 



 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten